Lotec geeft water vorm

Rob Bronckers

Algemeen directeur

Over ons

Lotec is een Europese specialist voor ‘state of the art’ zwembaden en watertechniek. Het bedrijf is opgericht in 1843 en marktleider in de Benelux, op het gebied van waterattracties en innovatieve technieken (laag verbruik, lange technische levensduur, innovatieve filtersystemen). Inmiddels is de zesde generatie van de familie Loots werkzaam binnen Lotec. Samen met 75 medewerkers staan zij garant voor een gedegen product. Voor meer dan 350 opdrachtgevers in België en Nederland onderhoudt, beheert en garandeert Lotec al haar werk en installaties zelf.

Historie & filosofie

Water en Lotec… sinds 1843!

Water is onze belangrijkste bron van leven. Water inspireert niet alleen, maar geeft ons ook de noodzakelijke energie en levenskracht om te presteren. Zo veelzijdig, afwisselend en opwindend als water kan zijn, zo is het in zijn puurste vorm volledig transparant, kleurloos, geurloos en smaakloos. Om een dergelijke zuiverheidsgraad te kunnen bereiken én te behouden, dienen we goed voor water te zorgen. Als zwemwaterspecialist zijn we ons sterk bewust van deze zorgplicht. Ons bedrijf geeft dan ook al sinds 1843 vorm aan water, waarbij we ons in de laatste vijftig jaar volledig hebben toegelegd op zwembad- en recreatietechniek.

Specialist

We zijn uitgegroeid tot een absolute specialist met kwalitatief hoogwaardig zwemwater als belangrijkste uitgangspunt. Hierbij gaan wij tot het uiterste. Met geavanceerde technologieën en efficiënte oplossingen creëren we innovatieve (beheers)systemen die water een extra dimensie geven. In veel gevallen ontstaan op onze eigen tekentafels. We durven daarom wel te stellen dat we onze sporen als totaalinstallateur op zwemwater gebied hebben verdiend. Onze naam staat garant voor de hoogste waterkwaliteit en is onlosmakelijk verbonden met uw, maar ook onze reputatie. Ontdek Waterproof H2O Technology, ontdek Lotec!

Recht door zee, met beide benen op de grond

Lotec staat garant voor de hoogste waterkwaliteit van jouw zwembad. Jouw waterbeleving is onlosmakelijk verbonden met onze reputatie. Ontdek Waterproof H2O-Technology!

Eén naam, twee landen, drie vestigingen

We zijn weliswaar uitgegroeid tot een Europese speler van formaat, maar in alles blijven we een familiebedrijf. Wat betekent dat we onze historie koesteren en onze toekomst borgen door met beide benen stevig op de grond te blijven staan. Down to earth zoals dat mooi heet. Water is wat ons drijft en techniek is waar we ons bezig houden. We bewegen met onze tijd mee, wat betekent dat onze technische installaties en oplossingen steeds slimmer en intelligenter worden. Futureproof, maar ook waterproof. Waarbij de digitalisering en daaruit voortvloeiende data leiden tot vernieuwende duurzame inzichten.

Waar ons verhaal begon in 1843 in Eindhoven als een klein traditioneel loodgietersbedrijf, hebben we nu drie vestigingen verdeeld over twee landen. We beschikken over een ervaren team met 65 vakspecialisten, verdeeld over vestigingen in Eindhoven, Heverlee (België) en Twello.

Contact

Lotec Nederland

Lotec Noord-Oost

Lotec België