Zorg en Therapie

Zorg & Therapie

Vanuit onze ervaring, kennis en expertise van water zijn wij door de jaren heen door verschillende instanties gevraagd om mee te denken hoe water kan worden ingezet bij de revalidatie van (top)sporters, mindervaliden en mensen met een tijdelijke kwetsuur. Denk daarbij aan voetbalclubs zoals PSV, Willem II en Vitesse, revalidatiecentra door het hele land zoals Blixembosch in Eindhoven of ziekenhuizen zoals het Orbis in Sittard.

De helende werking van water

Eigenlijk is er niemand meer die niet geloofd in de helende werking van water. Door gericht met waterstromen het menselijk lichaam te activeren, herstellen we sneller van blessures en kwetsuren, maar worden we ook uitgedaagd om in beweging te komen. Lotec werkt in dat kader al jaren samen met ervaren medische specialisten en aquatherapeuten om systeembaden te ontwikkelen die hen in staat stellen om op effectieve wijze met patiënten aan hun herstel te werken.

Tegen de stroom in

Uiteraard is ook in therapiebaden de kwaliteit van het water belangrijk. Maar ook de regulering van de kracht van het water, de stromen die daardoor ontstaan, de afstemming van de snelheid van de loopband en het monitoren middels camera’s en sensoren is mogelijk. Om in al deze facetten te kunnen uitblinken, hebben wij in nauwe samenwerking met externe partijen al diverse therapiebaden ontwikkeld, waarin dergelijke systemen zijn geïntegreerd. Afhankelijk van de fysieke behoefte zijn onze therapiebaden verder uit te breiden met onderwatervensters, nozzles en jets met variabele stromingsterktes.

Op maat

Onze hydrotherapietoepassingen voldoen aan de allerhoogste eisen en zijn in sommige gevallen zelfs uitgegroeid tot de standaard in deze tak van sport. Een therapiebad is echter vaak – net zoals een patiënt – niet binnen een standaard te vangen. Wat in de praktijk betekent dat u op zoek bent naar maatwerk. Afhankelijk van uw specialisme kunnen wij vanuit ons netwerk en onze eigen kennis, een gefundeerd advies uit brengen hoe een bad dient te worden ingericht en welke watertechnische installaties noodzakelijk zijn, om uw hydrotherapiebassin te kunnen realiseren. Met daarbij uiteraard naast de noodzakelijke hardware, ook de onontbeerlijke software om de voortgang van uw patiënten te kunnen monitoren.

Lotec Nederland

Boven Zijde 12
5602 BK Eindhoven
Nederland
T. 040 243 00 21
info@lotec.nl

Lotec Noord-Oost

Koppelstraat 35
7391 AK Twello
Nederland
T. 0571-743800
twello@lotec .nl

Lotec België

Esperantolaan 4
3001 Heverlee
België
T. 016 98 01 03
info@lotec.be

Social Media